Miodowo-musztardowa pierś kurczaka z grilla

    Miodowo-musztardowa pierś kurczaka z grilla

    4polubienia
    35min.


    Zrobione przez 2276 osób

    Pyszny przepis na pierś kurczaka z grilla w aromatycznej marynacie z musztardy, miodu i brązowego sosu barbecue.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/3 szklanki (80 ml) musztardy Dijon
    • 1/4 szklanki (60 ml) miodu
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka brązowego sosu (brown sauce)
    • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    2. W miseczce wymieszać musztardę z miodem, majonezem i sosem brązowym. Kilka łyżek marynaty odłożyć do smarowania w trakcie grillowania, a do reszty włożyć kurczka.
    3. Lekko natłuścić ruszt, położyć filety z kurczaka i grillować przez 18-20 minut, od czasu do czasu odwracając. Przez ostatnie 10 minut grillowania lekko smarować pozostałym sosem. Uważać żeby nie przypalić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    AdamWalendowski
    0

    do tego polecam musztarde dijon develey albo słodką bawarską, moi znajomi zachwalają, faktycznie najlepiej komponują się z kurczakiem, ech ta wiosna, z niecierpliwością czekam na pierwszego grilla :D - 25 mar 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis