Miodowy chleb z siemieniem lnianym

    Miodowy chleb z siemieniem lnianym

    Zapisz do ulubionych
    3godz.10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały i wartościowy chleb z automatu. Zdecydowanie należy do moich ulubionych. Jeśli nie znajdziecie oleju z siemienia lnianego, można dać olej roślinny.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 i 1/8 szklanki (265 ml) wody
    • 1,5 łyżki oleju z siemienia lnianego
    • 3 łyżki miodu
    • 1/2 łyżeczki lecytyny w płynie
    • 3 szklanki (360 g) mąki pszennej z pełnego przemiału
    • 1/2 szklanki (80 g) siemienia lnianego
    • 2 łyżki mąki chlebowej
    • 3 łyżki serwatki w proszku
    • 1,5 łyżeczki soli morskiej
    • 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
    2. Wybrać ustawienie dla chleba pszennego i nacisnąć start.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie