Kotleciki ziemniaczane

    Kotleciki ziemniaczane

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ten przepis to najlepszy sposób na wykorzystanie puree ziemniaczanego z poprzedniego dnia. Smaczne i proste kotleciki, które również można zamrozić, a potem tylko odgrzać!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g tłuczonych ziemniaków
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 1 cebula, pokrojona w kostkę
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszać roztrzepane jajko z cebulą i ziemniakami. Doprawić solą i pieprzem.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, łyżką nakładać okrągłe kotleciki, spłaszczyć łopatką na około 2 cm grubości. Smażyć na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis