Zupa z mielonym indykiem

    Zupa z mielonym indykiem

    Zapisz do ulubionych
    1godz.45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Szybka i prosta zupa doskonała na zimne dni. Rozgrzewająca i sycąca z dodatkiem ziemniaków i kaszy jęczmiennej.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 litry bulionu wołowego
    • 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
    • 2 marchewki, pokrojone w plasterki
    • 1 mała główka kapusty, poszatkowana
    • 500 g mielonego indyka
    • 1 szklanka (200 g) kaszy jęczmiennej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.25min.  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. W dużym garnku zagotować bulion, dodając ziemniaki, marchewkę i kapustę. Gotować na małym ogniu.
    2. Na patelni zrumienić mielonego indyka. Przełożyć do garnka z zupą i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.
    3. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać kaszę.

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis