Halibut z grilla

    Halibut z grilla

    Zapisz do ulubionych
    1godz.25min.


    Zrobione przez 12 osób

    Wyśmienity przepis na halibuta. Marynowany w soku grapefruitowym, oliwie i świeżym majeranku. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki (120 ml) świeżo wyciśniętego soku z grapefruita
    • 1/4 szklanki (60 ml) oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki posiekanego świeżego majeranku
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/8 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 4 steki z halibuta (po około 200 g każdy)
    • 4 gałązki świeżego majeranku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. W płaskim szklanym naczyniu wymieszać sok z oliwą, majerankiem, solą i pieprzem. Dodać rybę i odwrócić raz, aby dobrze pokryła się marynatą. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, od czasu do czasu odwracając.
    2. Rozgrzać grill.
    3. Rybę ułożyć na lekko natłuszczonym ruszcie, marynatę zachować. Grillować przez 10-12 minut z każdej strony, smarując marynatą i odwracjąc raz, aż rybę będzie można łatwo rozdzielać widelcem. Przełożyć na półmisek, udekorować kawałkami grapefruita i gałązkami majeranku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis