Grillowane szparagi

    Grillowane szparagi

    2polubienia
    18min.


    Zrobione przez 703 osoby

    Niezwykłe w tym przepisie jest to, że to najprostszy i jednocześnie najpyszniejszy sposób na szparagi. Odrobina oliwy, soli i pieprzu wydobywa prawdziwy smak tego wspaniałego warzywa.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g szparagów
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 18min. 

    1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
    2. Ze szparagów odciąć twarde końcówki. Posmarować lekko oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
    3. Grillować przez 2-3 minuty, albo do uzyskania pożądaniej miękkości.

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis