Zielony chutney

    (53)

    Specjał z kuchni indyjskiej. Wspaniały dodatek do wielu dań mięsnych i warzywnych. Aromatyczny i pikantny, z dodatkiem papryczki chili.


    Zrobione przez 56 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 pęczek świeżej kolendry
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka posiekanego świeżego korzenia imbiru
    • 1 zielona papryczka chili, rozgnieciona
    • 1 łyżka orzechów ziemnych
    • sól do smaku
    • 2 łyżki soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować wszystkie składniki na jednolity sos. Jeśli jest zbyt suchy, można dodać kilka kropel wody.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (53)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)