Makaron w sosie pomidorowym z fasolą cannellini

    Makaron w sosie pomidorowym z fasolą cannellini

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 516 osób

    Szybki przepis na pyszny obiad. Pomidory włoskie podduszone z fasolą cannellini i świeżym szpinakiem tworzą niezwykłą kombinację smaków.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu penne
    • 2 puszki (po 430 g) pomidorów pelati w kawałkach
    • 1 puszka (570 g) fasoli cannellini, przepłukanej i odsączonej
    • 300 g świeżego szpinaku, posiekanego
    • 1/2 szklanki (75 g) pokruszonego sera feta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić.
    2. W garnku wymieszać pomidory i fasolę, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut.
    3. Dodać szpinak i gotować przez kolejne 2 minuty, cały czas mieszając.
    4. Sosem polać makaron i posypać pokruszonym serem feta.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis