Spód do ciast z krakersów

    Spód do ciast z krakersów

    Zapisz do ulubionych
    13min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Niezbyt słodki, prosty i smaczny spód do ciast i tart. Najlepiej pasuje do ciast dyniowych i czekoladowych.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 spód

    • 16 kwadratowych krakersów graham, pokruszonych
    • 55 g masła, roztopionego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C.
    2. W misce wymieszać porządnie pokruszone krakersy z masłem. Przełożyć do okrągłej foremki, docisnąć do dna i boków.
    3. Piec przez 8 minut.

    Krakersy graham

    Krakersy graham to zdrowszy odpowiednik zwykłych krakersów. Robi się je z mąki razowej z dodatkiem otrąb.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis