Dobra sałatka grecka

    (616)
    15 min

    Lekka sałatka z pysznym bukietem smaków. Oliwki, pomidory, cebula i ogórek skropione oliwą i sokiem z cytryny, posypane serem feta. Zawsze smakuje!


    Zrobione przez 453 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 duże dojrzałe pomidory, pokrojone na cząstki
    • 2 ogórki, obrane i pokrojone na cząstki
    • 1 mała czerwona cebula, posiekana
    • 1/4 szklanki (60 ml) oliwy z oliwek
    • 4 łyżeczki soku z cytryny
    • 1,5 łyżeczki suszonego oregano
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szklanka (150 g) pokruszonego sera feta
    • 6 oliwek kalamata, pokrojonych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać pomidory z ogórkiem i cebulą. Skropić oliwą, sokiem z cytryny; posypać oregano, solą i pieprzem; wymieszać. Posypać serem feta i oliwkami. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (616)

    Komentarze po polsku (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    Dodałam sałatę rzymską  -  24 kwi 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis