Smażony tempeh

    Smażony tempeh

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo smaczny i prosty sposób na przygotowanie tempehu. To wysokobiałkowy produkt z nasion soi, który zastępuje mięso. Doskonały na przekąskę albo główne danie z dodatkiem ryżu i sałatki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
    • 1 szklanka wody
    • sól do smaku
    • 225 g tempehu
    • 2 szklanki (500 ml) oleju roślinnego do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +20min. marynowanie  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Do miski włożyć czosnek, wlać wodę, dodać sól i wymieszać.
    2. Tempeh pokroić na plastry o grubości 2-3 cm i ponacinać je z obu stron. Włożyć do miski z czosnkową wodą na 20 minut.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć tempeh na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis