Chleb z rozmarynem

    Chleb z rozmarynem

    Zapisz do ulubionych
    3godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały przepis na chleb z automatu. Aromatyczny, z dodatkiem rozmarynu i dwóch rodzajów sera. Doskonały dodatek do zup.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 saszetka (7 g) suszonych drożdży
    • 3/4 szklanki (90 g) mąki pszennej z pełnego przemiału
    • 1 i 1/4 szklanki (170 g) mąki chlebowej
    • 3/4 szklanki (70 g) otrąb owsianych
    • 1 łyżeczki soli
    • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
    • 2 łyżki miodu
    • 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
    • 1/2 szklanki (55 g) startego sera mozzarella
    • 1/2 szklanki (40 g) startego parmezanu
    • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka soli czosnkowej
    • 1/4 szklanki (35 g) glutenu pszennego witalnego
    • 1 i 1/5 szklanki (280 ml) ciepłej wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie dla chleba francuskiego lub białego i dla lekkiego zrumienienia skórki. Nacisnąć start.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis