Szybkie ciasto jagodowe

    Szybkie ciasto jagodowe

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny przepis na ciasto z borówkami - świeżymi i obgotowanymi, co daje fantastyczny smak. Spód do ciasta przygotujcie według ulubionego przepisu.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 tarta

    • 1 upieczony i przestudzony spód do ciasta
    • 650 g świeżych borówek
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 szklanki (100 g) cukru kryształu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Na upieczone ciasto wyłożyć 1/2 borówek.
    2. W rondelku wymieszać mąkę z masłem, sokiem i cukrem. Dodać pozostałe borówki i zagotować na średnim ogniu. Wyłożyć na ciasto ze świeżymi borówkami. Schłodzić. Podawać z bitą śmietaną.

    Spód do ciasta

    Polecamy przepis na spód do tarty z krakersów, bez pieczenia - kliknij tu .

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis