Francuski krem do ptysiów

    Francuski krem do ptysiów

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 24 osoby

    Pyszny i prosty do przygotowania krem, którego używam do nadziewania ptysiów i eklerów. Lekki, puszysty, po prostu poezja!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 3/4 szklanki (180 ml) śmietany tortowej
    • 1/4 szklanki (60 ml) mleka
    • 1/4 szklanki (60 ml) cukru pudru
    • 1 białko, ubite na sztywno
    • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Śmietanę zmiksować na sztywno. Dodać mleko i zmiksować.
    2. Dodać cukier, białko i wanilię, delikatnie wymieszać, aż składniki się połączą. Krem jest gotowy do przekładania ciastek.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis