Sałatka fasolowa z paryczkami pimento

    Sałatka fasolowa z paryczkami pimento

    Zapisz do ulubionych
    2godz.15min.


    Zrobione przez 21 osób

    Prosta i bardzo smaczna sałatka z czterema rodzajami fasoli - szparagowa i czerwona fasola, lima oraz pinto, w lekkim sosie octowym.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
    • 1 szklanka (235 ml) białego octu winnego
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 zielona papryka, posiekana
    • 6 łodyg selera naciowego, posiekanych
    • 1 puszka (450 g) fasolki szparagowej, odsączonej z zalewy
    • 1 puszka (450 g) fasoli lima, odsączonej z zalewy
    • 1 puszka (450 g) czerwonej fasoli, odsączonej z zalewy
    • 1 puszka (450 g) fasoli pinto, odsączonej z zalewy
    • 1 słoiczek (120 g) papryczek pimento

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. W dużej misce wymieszać trzepaczką cukier z octem i olejem.
    2. Dodać cebulę, paprykę, seler, wszystkie rodzaje fasoli i pimento.
    3. Wymieszać, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika. Wstawić do lodówki na 2 godziny i od czasu do czasu zamieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis