Burgery z indyka

    Burgery z indyka

    1polubienie
    22min.


    Zrobione przez 519 osób

    Wspaniałe burgery z mielonego indyka, z dodatkiem sera feta i oliwek. Smakują wyśmienicie podane ze świeżymi pomidorami i chlebkiem pita.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g mielonego indyka
    • 1 szklanka (150 g) rozkruszonego sera feta
    • 1/2 szklanki (70 g) oliwek kalamata, bez pestek, pokrojonych w plasterki
    • 2 łyżeczki suszonego oregano
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 12min.  ›  Gotowe w: 22min. 

    1. Grill rozgrzać do średniej temperatury.
    2. W misce wymieszać indyka z serem, oliwkami, oregano i pieprzem na jednolitą masę. Formować burgery.
    3. Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć burgery i grillować przez 10-12 minut, w międzyczasie odwracając raz.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis