Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

    Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 44 osoby

    Wspaniały przepis na lekką sałatkę pochodzący z kuchni włoskiej. Tradycyjnie podaje się ją na liściach różnego rodzaju sałat. Tutaj z rukolą. Pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 bulwa kopru włoskiego, oczyszczona i pokrojona w plasterki
    • 2 duże pomarańcze, pokrojone w plasterki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka czerwonego octu winnego
    • 1 łyżeczka ziaren maku
    • sól do smaku
    • 2 pęczki rukoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W misce wymieszać koper z pomarańczą. Pokropić oliwą i octem, posypać makiem i solą. Schłodzić i podawać na rukoli.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    oleńka
    autor:
    0

    Bardzo smaczna sałatka o świeżym smaku. Wygląda świetnie, kolorowo. Będę ją robić częściej - 07 mar 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis