Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

  • 2polubienia
  • 45min.

Wspaniały przepis na lekką sałatkę pochodzący z kuchni włoskiej. Tradycyjnie podaje się ją na liściach różnego rodzaju sałat. Tutaj z rukolą. Pyszne!

Barrett

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 1 bulwa kopru włoskiego, oczyszczona i pokrojona w plasterki
  • 2 duże pomarańcze, pokrojone w plasterki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka ziaren maku
  • sól do smaku
  • 2 pęczki rukoli

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. W misce wymieszać koper z pomarańczą. Pokropić oliwą i octem, posypać makiem i solą. Schłodzić i podawać na rukoli.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

oleńka
autor:
0

Bardzo smaczna sałatka o świeżym smaku. Wygląda świetnie, kolorowo. Będę ją robić częściej - 07 mar 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie