Szybkie ciasto rabarbarowo-jabłkowe

    Szybkie ciasto rabarbarowo-jabłkowe

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Zrobione przez 39 osób

    Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto. Kombinacja rabarbaru z jabłkami na kruchym spodzie, a na wierzchu gałka lodów waniliowych. Pycha!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 opakowanie kruchego ciasta
    • 6 jabłek, obranych i posiekanych
    • 3 łodygi rabarbaru, pokrojone w kostkę
    • 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
    • 2 łyżeczki mielonego cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Foremkę wyłożyć gotowym ciastem.
    2. W misce wymieszać jabłka z rabarbarem, dodać cukier i cynamon. Wyłożyć na ciasto.
    3. Jeśli pozostał kawałek ciasta, można je pokroić w paski i ułożyć z nich kratkę na owocach.
    4. Piec przez 40 minut.

    Rada:

    Aby owoce zagęścić można dodać do nich 1 łyżkę mąki kukurydzianej.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis