Zupa z sarniną

    (26)
    2 godz. 25 min

    Ta zupa jest niesamowicie pyszna, na bazie mielonej sarniny, która jest dużo zdrowsza niż wołowina. Dodatkowo pełna warzyw, których zazwyczaj nie gotujemy, a są bardzo smaczne.


    Zrobione przez 23 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg mielonej sarniny
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 pasternak, pokrojony w plasterki
    • 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
    • 3 marchewki, pokrojone w plasterki
    • 1/2 brukwi, obranej i pokrojonej w kostkę
    • 1 puszka (480 g) pomidorów bez skórki, wraz z sokiem
    • 2 kostki bulionu wołowego
    • 1/2 średniej główki kapusty, grubo poszatkowanej
    • 1 liść laurowy
    • 1/2 łyżki suszonego oregano
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
    • 3 szklanki (710 ml) wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 2godz.  ›  Gotowe w: 2godz.25min. 

    1. W garnku na średnim ogniu zrumienić sarninę i cebulę. Dodać pozostałe warzywa, kostki rosołowe i przyprawy, zalać wodą, zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 1-2 godziny.

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (26)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis