Pasta jajeczna z oliwkami

    (112)

    Wspaniała i prosta do przygotowania pasta z jajek. Kluczowym składnikiem są oliwki nadziewane papryczkami pimento. Smak nie do podrobienia!


    Zrobione przez 110 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 jajek ugotowanych na twardo
    • 1/2 szklanki (120 ml) majonezu
    • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
    • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
    • 2 łyżki posiekanych oliwek nadziewanych papryczką pimento

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jajka posiekać i w dużej misce wymieszać z majonezem, pieprzem i papryką. Rozgnieść widelcem albo tłuczkiem do ziemniaków. Dodać oliwki i delikatnie wymieszać. Schłodzić przed podaniem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (112)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)