Pasta jajeczna z oliwkami

    Pasta jajeczna z oliwkami

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 110 osób

    Wspaniała i prosta do przygotowania pasta z jajek. Kluczowym składnikiem są oliwki nadziewane papryczkami pimento. Smak nie do podrobienia!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 jajek ugotowanych na twardo
    • 1/2 szklanki (120 ml) majonezu
    • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
    • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
    • 2 łyżki posiekanych oliwek nadziewanych papryczką pimento

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jajka posiekać i w dużej misce wymieszać z majonezem, pieprzem i papryką. Rozgnieść widelcem albo tłuczkiem do ziemniaków. Dodać oliwki i delikatnie wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis