Pieczona papryka

    (84)

    Prosty sposób na przygotowanie papryki, którą można później wykorzystywać do przeróżnych dań. Najlepiej smakuje w sałatkach z dodatkiem czosnku i octu balsamicznego.


    Zrobione przez 81 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 czerwonych papryk

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 260 stopni C.
    2. Papryki przekroić na ćwiartki. Oczyścić z gniazd nasiennych, ułożyć na blaszce i piec, aż skórka zacznie się łuszczyć i zrobi się czarna.
    3. Przykryć folią spożywczą albo włożyć do foliowego woreczka i poczekać, aż papryka ostygnie. Skórka powinna z łatwością się obierać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (84)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)