Prosty klops z wołowiny

    Prosty klops z wołowiny

    2polubienia
    1godz.15min.


    Zrobione przez 4074 osoby

    Wspaniały przepis na klops z mielonej wołowiny z sosem z brązowego cukru, musztardy i ketchupu. Proste i sprawdzone danie.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 keksówka

    • 680 g mielonej wołowiny
    • 1 jajko
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 szklanka (250 ml) mleka
    • 1 szklanka (110 g) bułki tartej
    • sól i pieprz do smaku
    • Sos
    • 2 łyżki miękkiego brązowego cukru
    • 2 łyżki łagodnej musztardy
    • 1/3 szklanki (80 ml) ketchupu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
    2. W dużej misce wymieszać wołowinę z jajkiem, cebulą, mlekiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do lekko natłuszczonej keksówki.
    3. W oddzielnej misce wymieszać brązowy cukier z musztardą i ketchupem. Polać klops.
    4. Piec przez 1 godzinę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Efeb13
    autor:
    0

    Przepis bomba! Prosty i bardzo szybki! - 05 gru 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis