Czosnkowo-imbirowe piersi z kurczaka

    Czosnkowo-imbirowe piersi z kurczaka

    4polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 132 osoby

    Lekki i aromatyczny sposób na piersi z kurczaka w marynacie z czosnkiem, imbirem i sokiem z limonki. Pyszne z grilla, ale możne je również upiec w piekarniku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    • 3 ząbki czosnku, rozgniecione
    • 3 łyżki mielonego imbiru
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sok z 4 limonek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +20min. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Filety z kurczaka lekko rozbić na grubość 1 cm. W woreczku foliowym wymieszać czosnek z imbirem, oliwą i sokiem z limonek. Zamknąć woreczek i potrząsać, aż wszystkie składniki się połączą. Dodać kurczaka, znów zamknąć woreczek i wstawić do lodówki na nie dłużej niż 20 minut.
    2. Rozgrzać grill (lub piekarnik na funkcji grill). Kurczaka wyjąć z marynaty i piec, od czasu czasu smarując marynatą, aż wypływające soki będą przejrzyste.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis