Czosnkowe piersi z kurczaka

    (552)
    1 godz. 15 min

    Prosty i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Pieczone piersi z kurczaka zanurzone w maśle czosnkowym i obtoczone w bułce tartej.


    Zrobione przez 509 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 55 g masła
    • 6 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę
    • 700 g pojedynczych filetów z piersi kurczaka
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 szklanki (215 g) bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
    2. W rondelku roztopić masło, dodać czosnek i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zanurzać w tym sosie filety z kurczaka, a następnie obtaczać w bułce tartej.
    3. Układać kurczaka w przygotowanym naczyniu. Pozostałe z panierowania masło i bułkę tartą wymieszać, rozprowadzić na wierzchu filetów. Piec przez 45-60 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (552)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis