Bardzo czosnkowy makaron

    Bardzo czosnkowy makaron

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 216 osób

    Wspaniale aromatyczne danie, które moi bracia nazywają: Śmierć przez zaczosnkowanie! :) Uwaga: jeśli je przygotujesz, lepiej poczęstuj innych! (Ja lubię przysmażyć plasterki kiełbasy i wymieszać z makaronem, a potem posypać całość serem feta - pycha!)

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki (120 ml) oliwy z oliwek
    • 10 ząbków czosnku, posiekanych
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki w płatkach
    • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 500 g makaronu rurki (penne)
    • 1/3 szklanki (40 g) startego sera romano

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    2. W patelni zrumienić czosnek na oliwie. Dodać sól, pieprz i pietruszkę; zdjąć z ognia.
    3. Wymieszać makaron z mieszaniną z patelni i dodać starty ser. Podawać!

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis