Prosta zupa marchewkowa z curry

    Prosta zupa marchewkowa z curry

    20polubień
    40min.


    Zrobione przez 359 osób

    Szybka, prosta i lekka zupa - idealna dla dzieci, które opierają się marchewce :) Można ją przybrać rodzynkami lub łyżką śmietany.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżka curry
    • 1 kg marchewki, posiekanej
    • 1 l bulionu warzywnego
    • 500 ml wody (lub ile będzie trzeba)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W dużym garnku rozgrzać olej na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę, aż zmięknie i się zeszkli, a następnie wmieszać curry. Dodać posiekaną marchewkę i mieszać, aby się pokryła olejem. Wlać bulion i gotować, aż marchewka zmięknie (ok. 20 minut).
    2. Przelać zawartość garnka do blendera i zmiksować na gładko.Wlać z powrotem do garnka i rozcieńczyć wodą, aż o osiągnięcia pożądanej konsystencji.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    Amieszka
    autor:
    6

    - - 11 gru 2015

    KingaSopel
    autor:
    5

    - - 18 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis