Sałatka z ogórków

    Sałatka z ogórków

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 87 osób

    W tej sałatce nie ma oleju, więc jest to mizeria bez nabiału! Jest świeża i doskonała na lato. W skład wchodzi: ogórek, czerwona cebula i ocet ryżowy.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 ogórki, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
    • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plasterki
    • 1,5 szklanki (355 ml) wody
    • 1/2 szklanki (120 ml) octu ryżowego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/4 łyżeczki soli przyprawowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W misce wymieszać ogórki z cebulą.
    2. W małej misce wymieszać wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Polać tym ogórki i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Podawać na zimno lub o temperaturze pokojowej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Dodałam tu koper i majonez - 09 lip 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis