Krem z brokułów

    Krem z brokułów

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 68 osób

    Zupa krem z brokułów na bazie wywaru warzywnego, z dodatkiem mleka. Będzie gotowa w mniej niż pół godziny!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cebula, posiekana
    • 1 marchewka, pokrojone w kostkę
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 3 szklanki (700 ml) bulionu drobiowego
    • 1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona
    • 3 szklanki (3005 g) posiekanego brokuła
    • 2 szklanki (500 ml) mleka
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W dużym garnku na zupę wymieszać cebulę z bulionem, marchewką, selerem i czosnkiem. Doprowadzić do wrzenia.
    2. Dodać brokuła, przykryć i gotować przez 5 do 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
    3. Przelać zupę do blendera i zmiksować. Wlać z powrotem do garnka, dodać mleko, sól i pieprz i dobrze podgrzać całość.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis