Żurawinowy poncz z rumem

    (35)

    W tym musującym ponczu z sokiem żurawinowym i rumem jest też piwo imbirowe i plasterki cytryny. Dzięki swoim żywym barwom ten poncz nada kolorów każdej imprezie!


    Zrobione przez 30 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 l soku żurawinowego
    • 1/4 szklanki (50 g) cukru
    • 2 szklanki (500 ml) piwa imbirowego
    • 2 i 1/4 szklanki rumu
    • 8 plasterków cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W wazie ponczowej wymieszać sok z żurawiny z cukrem, aby cukier się rozpuścił. Wmieszać piwo imbirowe, rum i plasterki cytryny. Podawać z lodem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (35)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis