Coleslaw z zieloną papryką

    (44)
    8 godz. 20 min

    Słodka, chrupiąca sałatka. Bardzo prosta i pyszna. Dostarczy witamin o każdej porze roku. Na przyjęcie trzeba przepis podwoić!


    Zrobione przez 42 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża główka kapusty, poszatkowanej
    • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
    • 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
    • 1,5 dużej marchewki, startej na tarce
    • 1 szklanka (235 ml) białego octu winnego
    • 1 szklanka (235 ml) oleju roślinnego
    • 1 szklanka (200 g) cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +8godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 8godz.20min. 

    1. Wymieszać kapustę z papryką, cebulą i marchewką.
    2. Wymieszać ocet z olejem i cukrem. Polać tym sosem warzywa i dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na 6-8 godzin.
    3. Nadmiar płynu odcedzić, wymieszać i podawać na zimno.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (44)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)