Masełko ziołowe z kolendrą i limonką

    Masełko ziołowe z kolendrą i limonką

    Zapisz do ulubionych
    1godz.5min.


    Zrobione przez 34 osoby

    To masełko ziołowe doskonale pasuje do mięsa z grilla, nadając im nieco "latynoskiego" smaku. Najlepiej nakładać na mięso świeżo zdjęte z grilla, aby się roztopiło. Zużyć w ten sam dzień.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 225 g niesolonego masła
    • 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry
    • 1,5 łyżki soku z limonki
    • 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki w płatkach
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Utrzeć masło w misce, dodać kolendrę, sok z limonki, paprykę i sól, i wszystko dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić na 1 godzinę do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis