Chleb z chili

    Chleb z chili

    Zapisz do ulubionych
    3godz.5min.


    Zrobione przez 47 osób

    Pikantny chleb, który doskonale pasuje do meksykańskich zup. Dobry jest też na kanapki z żółtym serem.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 200 ml piwa
    • 1 łyżeczka bulionu wołowego
    • 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne
    • 1/4 łyżeczki oleju z chili
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 300 g mąki chlebowej
    • 1/8 łyżeczki mielonego kuminu
    • 1 łyżka suszonej cebulki
    • 1 łyżeczka chili w proszku
    • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać opcję "chleb francuski" lub "biały chleb" i nacisnąć przycisk "start".

    Wszystko o...

    Chcesz wiedzieć więcej o drożdżach? Przeczytaj nasz poradnik "Drożdże", w którym opisujemy różnice między różnymi ich rodzajami, podajemy przeliczniki i dajemy kilka ciekawych wskazówek jak z nimi postępować!

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis