Pierożki wonton z kurczakiem

    Pierożki wonton z kurczakiem

    2polubienia
    45min.


    Zrobione przez 31 osób

    To ciekawy sposób na zużycie resztek kurczaka - a na pewno zaimponujesz swoim gościom! Gotowe ciasto na pierożki wonton można kupić w sklepach z żywnością orientalną lub w internecie. Można je też przygotować samemu.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 opakowanie (400 g) ciasta na pierożki wonton
    • 500 g drobno posiekanego ugotowanego mięsa kurczaka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C.
    2. Wzdłuż każdego kawałka ciasta na pierożki nakładać małe porcje mięsa; zawijać ciasto i sklejać brzegi za pomocą palca namoczonego w wodzie. Gdy całe mięso zostanie zużyte, układać pierożki w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
    3. Piec przez 15 do 20 minut, aż pierożki będą chrupiące.
    4. Uwaga: pierożki można zamrażać - należy je włożyć do zamrażalnika ułożone w jednej warstwie, a następnie, gdy zamarzną, przełożyć do woreczka foliowego. Po wyjęciu z zamrażalnika można od razu piec lub smażyć.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis