Roladki z wątróbki drobiowej

    Roladki z wątróbki drobiowej

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 21 osób

    Pyszne i proste! Roladki z wątróbki owiniętej w boczek i przypieczonej w piekarniku - zaskoczą i zachwycą Twoich gości!

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 12 świeżych wątróbek drobiowych przekrojonych na pół
    • 1 łyżeczka soli czosnkowej
    • 12 plasterków boczku, przekrojonych na pół

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik na funkcji "grill".
    2. Każdą połówkę wątróbki oprószyć solą czosnkową. Wokół wątróbki zawinąć plasterek boczku i zabezpieczyć wykałaczką. Ułożyć na kratce brytfanki do pieczenia. (Można też ułożyć na kratce w piekarniku, ale wtedy pod spód trzeba podłożyć dużą blachę, do której skapywał będzie tłuszcz.)
    3. Piec pod grillem przez 5-7 minut. Odwrócić i piec przez kolejne 5 do 7 minut, aż wątróbka się upiecze i nie będzie w środku różowa. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis