Ciastka trzyskładnikowe z masłem orzechowym

    Ciastka trzyskładnikowe z masłem orzechowym

    8polubień
    13min.


    Zrobione przez 634 osoby

    Ten przepis zawiera tylko 3 składniki. Jest szybki i łatwy, a ciasteczka są cudowne! Jest świetny dla dzieci, które dopiero uczą się piec.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 260 g (1 szklanka) masła orzechowego
    • 200 g (1 szklanka) cukru
    • 1 jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
    2. Wymieszać masło orzechowe z cukrem i jajkiem. Wymieszać na gładką masę.
    3. Nakładać łyżką kupki ciasta na przygotowaną blachę. Spłaszczyć je lekko z góry widelcem.
    4. Piec w temperaturze 180°C przez 6 do 8 minut. Nie przypiec! Te ciasteczka smakują najlepiej gdy są jeszcze miękkie i mają tylko ledwo brązowe spody.
    5. Odłożyć na 5 minut aby nieco stężały przed podaniem.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Ciastka trzyskładnikowe z masłem orzechowym
    Ciastka trzyskładnikowe z masłem orzechowym

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Karosvshdu
    autor:
    2

    Nie polecam przepisu.Ciastka się strasznie rozpadają !! - 07 sie 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis