Kurczak w kolendrze

    Kurczak w kolendrze

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 105 osób

    To prosty przepis na aromatycznego kurczaka z dodatkiem sosu salsa. Wszystko się przygotowuje w jednym garnku! Podawać na białym ryżu lub z chipsami z tortilli.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1/4 szklanki (30 g) cebuli pokrojonej w piórka
    • 1 szklanka (50 g) posiekanej świeżej kolendry
    • 1 słoik (200 g) zielonej salsy
    • 2 szklanki (300 g) ugotowanego mięsa kurczaka pokrojonego w małą kostkę
    • 1/2 szklanki (120 ml) bulionu drobiowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W średnim rondelku na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie, a następnie dodać kolendrę. Dodać salsę (można zrobić ją samodzielnie) i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień na mały i gotować przez 3 do 5 minut.
    2. Dodać ugotowanego kurczaka i bulion, wymieszać dokładnie i dobrze podgrzać (nie za dużo mieszać, żeby kurczak się nie rozpadł). Podawać na ciepło.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis