Cordon Bleu z kurczaka

    Cordon Bleu z kurczaka

    4polubienia
    45min.


    Zrobione przez 2001 osób

    To proste, ale imponujące danie! Łatwiej będzie je przygotować jeśli się kupi bardzo duże filety z piersi kurczaka.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/8 łyżeczki pieprzu
    • 6 plasterków szwajcarskiego sera żółtego
    • 4 plasterki gotowanej szynki
    • 1/2 szklanki bułki tartej doprawionej solą i pieprzem

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
    2. Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem do grubości ok. 0,5 cm.
    3. Oprószyć filety z obydwu stron solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po 1 plasterku sera i 1 plasterku szynki. Zawinąć jak rolady i zabezpieczyć wykałaczką. Włożyć rolady do naczynia żaroodpornego i posypać bułką tartą.
    4. Piec przez 30-35 minut, aż kurczak przestanie być w środku różowy. Wyjąć z piekarnika i na każdej roladzie ułożyć po połówce plasterka sera. Wstawić do piekarnika jeszcze na 3 do 5 minut, aby ser si stopił. Wyjąć wykałaczki i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis