Azjatycka zupa jajeczna

    Azjatycka zupa jajeczna

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 167 osób

    To najsmaczniejsza zupa jajeczna, jaką znam! Można ją śmiało odgrzewać w kuchence mikrofalowej.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 8 drobiowych kostek rosołowych
    • 6 szklanek (1,5 l) gorącej wody
    • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 3 łyżki białego octu 5%
    • 1 zielona cebulka, posiekana
    • 3 jajka, roztrzepane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużym garnku rozpuścić kostki rosołowe w gorącej wodzie. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w niewielkiej ilości wody, a następnie wmieszać do bulionu. Dodać sos sojowy, ocet i cebulkę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając od czasu do czasu. Mieszając, stopniowo wlewać do wrzącego bulionu roztrzepane jajka. Podawać.

    rada

    Skrobię kukurydzianą można zastąpić mąką ziemniaczaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis