Zupa serowa

    Zupa serowa

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 20 osób

    To zupa serowa, którą moja córka uwielbia! Są w niej kawałki warzyw i serek topiony, dlatego jest taka kremowa.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 szklanka (120 g) posiekanego selera naciowego
    • 1/2 szklanki (80 g) posiekanej cebuli
    • 2 szklanki (300 g) pokrojonych w kostkę ziemniaków
    • 1 paczka (450 g) mrożonej mieszanki warzywnej
    • 4 drobiowe kostki rosołowe
    • 2,5 szklanki (600 ml) wody
    • 450 g miękkiego serka topionego pokrojonego w kostkę
    • 2,5 szklanki (600 ml) mleka
    • 2 łyżki margaryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W dużym garnku gotować w wodzie seler z cebulą, ziemniakami, mrożonymi warzywami, kostkami rosołowymi, aż warzywa będą miękkie.
    2. Dodać serek topiony, mleko i margarynę (lub masło). Dobrze podgrzać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis