Chlebek marchewkowy z tymiankiem

    Chlebek marchewkowy z tymiankiem

    1polubienie
    3godz.5min.


    Zrobione przez 7 osób

    Pyszny i pożywny chlebek z mąką żytnią, chlebową i kukurydzianą. Doskonały na śniadanie lub kolację!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2,5 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
    • 100 g mąki żytniej
    • 300 g mąki chlebowej
    • 60 g mąki kukurydzianej
    • 1,5 łyżki cukru
    • 1,5 łyżki suszonego tymianku
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 235 ml wody
    • 200 g startej marchwi
    • 3 łyżki oleju roślinnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniku umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności podanej przez producenta urządzenia. Wybrać opcję "chleb podstawowy" i wcisnąć przycisk "start".
    2. Przed pokrojeniem ostudzić chlebek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis