Łatwa zupa z dyni piżmowej

    Łatwa zupa z dyni piżmowej

    Zapisz do ulubionych
    1godz.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna i prosta zupa dyniowa z dyni piżmowej. Dzięki dodatkowi serka ma bardzo aksamitny smak.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 łyżek posiekanej cebuli
    • 4 łyżki masła
    • 6 szklanek dyni piżmowej, obranej i pokrojonej w kostkę
    • 3 szklanki bulionu drobiowego
    • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 1/8 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne
    • 2 opakowania (po 200 g) serka śmietankowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. W dużym garnku podsmażyć na maśle cebulę, aż będzie miękka. Dodać dynię i bulion, majeranek, pieprz czarny i kajeński. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 20 minut (aż dynia będzie miękka).
    2. Przełożyć dynię i serek do blendera i zmiksować na gładko. Można to robić partiami. Przełożyć z powrotem do garnka i podgrzać, ale nie zagotować.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis