Krem maślano-śmietanowy

    Krem maślano-śmietanowy

    Zdjęcie do przepisu: Krem maślano-śmietanowy
    1

    Krem maślano-śmietanowy

    (24)
    10min.


    Zrobione przez 30 osób

    Pyszny krem do dekoracji ciast i muffinek, na bazie masła i śmietany, z dodatkiem aromatu waniliowego i migdałowego. Nie zawiera jajek.

    Składniki
    ilość porcji: 60 

    • 300 g masła o temperaturze pokojowej
    • 8 szklanek (950 g) cukru pudru
    • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
    • 1,5 szklanki (350 ml) śmietany kremówki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Zmiksować masło z 1 szklanką cukru pudru i ekstraktem waniliowym oraz migdałowym. Miksując na średniej prędkości, stopniowo dodawać pozostały cukier puder na przemian ze śmietaną. Zmiksować na gładką masę.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (24)

    Komentarze po polsku (2)

    autor:
    1

    Z przepisu wynika że krem będzie pyszny aczkolwiek w rzeczywistości w ogóle mi nie wyszedl, trzy próby każda kończyła się wytraceniem się wody 😔  -  06 lut 2017

    0

    Moim zdaniem przepis super!!! Ale za dużo cukru pudru zużyłam do tego kremu ale mi smakowało  -  25 mar 2014

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis