Krem maślano-śmietanowy

    Krem maślano-śmietanowy

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 29 osób

    Pyszny krem do dekoracji ciast i muffinek, na bazie masła i śmietany, z dodatkiem aromatu waniliowego i migdałowego. Nie zawiera jajek.

    Składniki
    ilość porcji: 60 

    • 300 g masła o temperaturze pokojowej
    • 8 szklanek (950 g) cukru pudru
    • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
    • 1,5 szklanki (350 ml) śmietany kremówki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Zmiksować masło z 1 szklanką cukru pudru i ekstraktem waniliowym oraz migdałowym. Miksując na średniej prędkości, stopniowo dodawać pozostały cukier puder na przemian ze śmietaną. Zmiksować na gładką masę.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    0

    Moim zdaniem przepis super!!! Ale za dużo cukru pudru zużyłam do tego kremu ale mi smakowało - 25 mar 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis