Kasztanki Sally

    Kasztanki Sally

    6polubień
    1godz.25min.


    Zrobione przez 85 osób

    Małe kuleczki z masła orzechowego obtaczanego w czekoladzie. Bardzo proste i pięknie się prezentujące słodycze.

    Składniki
    ilość porcji: 18 

    • 1,5 szklanki (400 g) masła orzechowego
    • 115 g masła o temperaturze pokojowej
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 2,5 szklanki (400 g) półsłodkich groszków czekoladowych
    • 2 łyżki margaryny do pieczenia
    • 4 szklanki (500 g) cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Potrzebne będą: papier woskowany do pieczenia, duża blacha i średnia miska.
    2. W misce wymieszać masło orzechowe z masłem, wanilią i cukrem pudrem (masa będzie gęsta).
    3. Formować z masy kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki.
    4. W misce ustawionej na garnku z gotującą wodą stopić czekoladę z margaryną. Zamaczać w niej kulki orzechowe. Wstawić na 30 minut do lodówki, aż czekolada stężeje.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis