Zaloguj się Zarejestruj się

Masa z serka śmietankowego z brązowym cukrem

4polubienia
30min.


Zrobione przez 144 osoby

To alternatywa dla zwykłej masy serkowej, gdzie używa się cukru pudru. Ja dekoruję nią torty owocowe. Można jej też spróbować na ciastach jabłkowych, piernikach, plackach bananowych i marchewkowych.

Anne Brothers & Rick Smetzer

Składniki
ilość porcji: 10 

  • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki niesolonego masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

  1. Stopić masło i odstawić,żeby ostygło.
  2. W dużej misce zmiksować serek śmietankowy z masłem, brązowym cukrem, ekstraktem waniliowym i migdałowym. Gdy masa zacznie stawać się coraz gęstsza, zatrzymać mikser i dodać miód.
  3. Miksować ponownie, aż masa będzie lekka i puszysta. Nie miksować za długo, bo opadnie.
  4. Od razu rozsmarować masę na cieście i włożyć cisto do lodówki.

Ekstrakt waniliowy

Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie