Masa z serka śmietankowego z brązowym cukrem

    (170)
    30 min

    To alternatywa dla zwykłej masy serkowej, gdzie używa się cukru pudru. Ja dekoruję nią torty owocowe. Można jej też spróbować na ciastach jabłkowych, piernikach, plackach bananowych i marchewkowych.


    Zrobione przez 149 osób

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 2 łyżki niesolonego masła
    • 2 łyżki brązowego cukru
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
    • 1 łyżka miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Stopić masło i odstawić,żeby ostygło.
    2. W dużej misce zmiksować serek śmietankowy z masłem, brązowym cukrem, ekstraktem waniliowym i migdałowym. Gdy masa zacznie stawać się coraz gęstsza, zatrzymać mikser i dodać miód.
    3. Miksować ponownie, aż masa będzie lekka i puszysta. Nie miksować za długo, bo opadnie.
    4. Od razu rozsmarować masę na cieście i włożyć cisto do lodówki.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (170)