Masa z serka śmietankowego z brązowym cukrem

To alternatywa dla zwykłej masy serkowej, gdzie używa się cukru pudru. Ja dekoruję nią torty owocowe. Można jej też spróbować na ciastach jabłkowych, piernikach, plackach bananowych i marchewkowych.

Anne Brothers & Rick Smetzer

Składniki

ilość porcji: 10 

  • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki niesolonego masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

  1. Stopić masło i odstawić,żeby ostygło.
  2. W dużej misce zmiksować serek śmietankowy z masłem, brązowym cukrem, ekstraktem waniliowym i migdałowym. Gdy masa zacznie stawać się coraz gęstsza, zatrzymać mikser i dodać miód.
  3. Miksować ponownie, aż masa będzie lekka i puszysta. Nie miksować za długo, bo opadnie.
  4. Od razu rozsmarować masę na cieście i włożyć cisto do lodówki.

Ekstrakt waniliowy

Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie