Masa z serka śmietankowego z brązowym cukrem

    (167)

    To alternatywa dla zwykłej masy serkowej, gdzie używa się cukru pudru. Ja dekoruję nią torty owocowe. Można jej też spróbować na ciastach jabłkowych, piernikach, plackach bananowych i marchewkowych.


    Zrobione przez 148 osób

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 2 łyżki niesolonego masła
    • 2 łyżki brązowego cukru
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
    • 1 łyżka miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Stopić masło i odstawić,żeby ostygło.
    2. W dużej misce zmiksować serek śmietankowy z masłem, brązowym cukrem, ekstraktem waniliowym i migdałowym. Gdy masa zacznie stawać się coraz gęstsza, zatrzymać mikser i dodać miód.
    3. Miksować ponownie, aż masa będzie lekka i puszysta. Nie miksować za długo, bo opadnie.
    4. Od razu rozsmarować masę na cieście i włożyć cisto do lodówki.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (167)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis