Ciasteczka z masłem orzechowym bez mąki

    Ciasteczka z masłem orzechowym bez mąki

    9polubień
    13min.


    Zrobione przez 2502 osoby

    Ciężkie, pyszne i bardzo arachidowe. Żeby je zjeść potrzeba sporo mleka! Mimo to gorąco je polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 260 g (1 szklanka) masła orzechowego
    • 200 g (1 szklanka) cukru
    • 1 jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
    2. Połączyć składniki, a następnie nakładać łyżeczką kupki z masy na blachę do pieczenia ciastek. Piec 8 minut. Ostudzić. Z przepisu nie wychodzi dużo ciastek, więc można go podwoić.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis