Pudding chlebowy z miodem

    Pudding chlebowy z miodem

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 10 osób

    Pyszny i prosty deser z chleba, mleka i jajek, z dodatkiem miodu. Piecze się do w piekarniku. Polecam na czas kryzysu :)

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 jajka
    • 2 białka
    • 1,5 szklanki (355 ml) chudego mleka
    • 2 łyżki miodu
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 6 kromek chleba z rodzynkami, pokrojonych w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 165 stopni C. Naczynie żaroodporne o średnicy 23 cm spryskać tłuszczem w sprayu.
    2. W dużej misce zmiksować jajka z białkami na puszystą masę. Wmieszać mleko, miód i wanilię.
    3. Wmieszać chleb i przelać całość do przygotowanego naczynia.
    4. Piec przez 30-35 minut, do chwili gdy nóż wetknięty w środek wyjdzie czysty. Podawać na ciepło.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis