Sałatka z kapustą chińską

    Sałatka z kapustą chińską

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 44 osoby

    Wspaniała, chrupiąca sałatka, która pięknie wygląda. W jej skład wchodzą: kapusta chińska, migdały, sezam i makaron ramen.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 średnia główka kapusty chińskiej, pokrojonej w kostkę
    • 1 pęczek zielonej cebulki, posiekanej
    • 1 opakowanie (80 g) makaronu ramen
    • 1/2 szklanki (55 g) blanszowanych migdałów w słupkach
    • 2 łyżki uprażonych ziaren sezamu
    • 1/3 szklanki (80 ml) oliwy z oliwek
    • 3 łyżeczki soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Wymieszać kapustę z cebulką, przykryć i wstawić do lodówki.
    2. Wymieszać trzepaczką oliwę z sokiem cytrynowym i przyprawami z makaronu ramen. Schłodzić w lodówce.
    3. Makaron połamać na mniejsze kawałki, wymieszać z uprażonymi migdałami i sezamem.
    4. Tuż przed podaniem wymieszać kapustę z makaronem, polać sosem i wymieszać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis