Dip z błękitnym serem

    Dip z błękitnym serem

    Zapisz do ulubionych
    1godz.5min.


    Zrobione przez 115 osób

    Ten sos z błękitnym serem ma wiele zastosowań, zwłaszcza na imprezach. Można go podawać do warzyw pokrojonych w słupki, albo na przykład do pieczonych skrzydełek.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 szklanka (235 ml) majonezu
    • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
    • 1 łyżka drobno posiekanego czosnku
    • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
    • 1/2 szklanki (115 g) kwaśnej śmietany
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka białego octu (5%)
    • 35 g pokruszonego błękitnego sera
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. W małej misce wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis