Najlepszy sernik bez pieczenia

    Najlepszy sernik bez pieczenia

    15polubień
    30min.


    Zrobione przez 316 osób

    Niesamowity sernik, który każdemu smakuje i znika w okamgnieniu. Można do niego dodać dowolne owoce z puszki. Przepis na polewę wiśniową znajdziecie w linku pod tym przepisem.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 125 g pokruszonych krakersów
    • 75 g (1/3 szklanki) brązowego cukru
    • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    • 75 g masła, stopionego
    • 450 g serka śmietankowego lub serka na sernik
    • 2 łyżeczki soku z cytryny
    • 500 ml śmietany kremówki
    • 65 g cukru
    • 600 g polewy wiśniowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W małej misce wymieszać pokruszone krakersy z brązowym cukrem i cynamonem. Dodać stopione masło i dobrze wymieszać. Włożyć do tortownicy o średnicy 23 cm i docisnąć dłonią. Wstawić do lodówki aby stężało.
    2. W średniej misce zmiksować serek śmietankowy z sokiem cytrynowym, aby powstała puszysta masa. Dodać śmietanę i miksować, aż masa zgęstnieje. Dodać cukier i miksować dalej na sztywno. Wlać do schłodzonego spodu, a na wierzch wyłożyć polewę wiśniową. Chłodzić przez kilka godzin lub przez noc. Tuż przed podaniem zdjąć brzeg tortownicy.

    Polewa wiśniowa

    Przepis na polewę wiśniową

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    7

    - 02 gru 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis