Najlepszy krem maślany

    Najlepszy krem maślany

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 471 osób

    Ten krem maślany jest idealny do dekoracji muffinek i ciast. Po dodaniu barwników spożywczych można z niego tworzyć cuda!

    Składniki
    ilość porcji: 18 

    • 225 g masła o temperaturze pokojowej
    • 1 szklanka (200 g) cukru
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 1 szklanka (235 ml) mleka
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W małym rondelku wymieszać mąkę z mlekiem i gotować, stale mieszając, aż powstanie kula. Ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. Zmiksować masło z cukrem na puszystą masę.
    3. Obydwie masy zmiksować razem na dużej prędkości, aż całość będzie puszysta i gładka. Dodać wanilię i miksować, aż się połączy. Wstawić do lodówki na około pół godziny, aby masa zgęstniała i dało się ją rozsmarować na cieście.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis